torsdag 28 mars 2013

Husprojekt: Hallen del 5

Fotograferade en kväll under veckan hur långt hallen framskridit under min mans semester. Visst börjar det se ut som ett hus man kan bo i. Golvet är nästan helt täckt med golvskivor, så man behöver inte hoppa över rör. Endast skivan rakt vid ingången saknas, då den måste lämnas öppen för eldragning. Väggen ovanför trappan är färdig och t.o.m. målad, så den ser helt annorlunda ut nu. Då den inte kommer att ha några elkablar i sig kunde den slutföras. Resten väntar på eldragaren som vi äntligen hittat. Han var och såg på huset på tisdagen och var intresserad av att sköta hela huset enligt behov. Han kommer att dra elen till sovrummen ikväll, så att golvet och väggarna kan påbörjas under påsken. Han verkar riktigt bra och rekommenderades av ett annat företag.

Hallväggen med trappan ner sett från vardagsrummet (stolparna som syns på bilden blir trappräcket)
Samma bild som ovanför men med virtuell vägg och virtuellt räcke

Golvet vid ingången till hallen. Här kommer elen upp från källaren
Hallen och wc-dörren sett från sovrummen
Väggstumpen som kommer mellan hallen och vardagsrummet har påbörjats. På hallsidan om den kommer ett klädskåp för ytterkläder. Klädskåpet kommer även att ha i sig luftväxlingsapparaten. Därav kan det hända att klädskåpet blir hembygge med köpta spegeldörrar.

"Mellanväggen" mellan hallen och vardagsrummet, sett från vardagsrummet
Utan att jag vetat om saken kommer vi även att få en helt ny trappa till källaren. Min mans bror pikade upp betongen för platån som ledde till den gamla trappan. Tanken är att börja trappan med en spiral och på så sätt få den flyttat några trappsteg tidigare. Orsaken är att alla männen i den familjen är så långa att de nog hade smällt huvudet ett antal gånger i den gamla trappan. Då den flyttas några steg, vinner vi lite på höjdled och undviker en del huvudvärk. Tanken är att ersätta den fula trappan med en vitlackad ektrappa, troligtvis hembyggd. Jag kan inte annat än tacka och ta emot, för hade nog inte räknat med att även den skulle fixas. Då räcket till trappan kommer att bli genomskinligt glas har jag inget emot att trappan även kommer att vara vacker. I övre kanten av glasräcket kommer det en trälist av samma material som trappan.

Trappan till källaren
Som ni kanske anar kunde jag inte låta bli att genast uppdatera 3D modellen av huset för att få in glasräcket och den nya trappan. Även ett bra sätt att fundera ut måtten och vad som ser snyggt ut.

3D modell av trappan och väggarna i hallen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...