tisdag 5 mars 2013

Husprojekt: Hallen del 3


Ritade lite bilder på hur bottenplanen ändras i hallen. Väggen runt trappan tas alltså ner och blir bara en halv vägg/ ett staket. Väggen till vardagsrummet flyttas för att göra utrymme för ett klädskåp för ytterkläder (på bilden till höger, skåpen med vitt). Dörren till vindfånget flyttas för att vändas. Köksingången förstoras till en dubbeldörr (högst upp på bilden). Dessutom kombineras klädrummet och södra sovrummet till ett stort sovrum (lägst nere på bilden). Golvmaterialen på den gamla ritningen stämmer inte riktigt, men på den framtida har jag ritat in dem.

Hallen ursprungligen ovanför, i framtiden nedanför

Här ännu ritat som 3D samma sak, men på bilden finns endast det kommande utseendet. Tar nog en tid före vi kommer så här långt dock.

Hallen sett uppifrån (upp och ner om man jämför med förra).

Hallen sett från vardagsrummet om man är väldigt lång :)
Nu har golvet i hallen rivits, så att vi kommit till betongen och fått fram rören som går i golvet. Imorgon kommer en rörmokare och tar bort ett batteri från hallen. Väggen mellan vardagsrummet och hallen är även borta och golvet är rivet ända till battingen som den nya väggen kommer att stå på.Taket har fått plast på sig, därav hänger det något blått på alla bilderna.


Väggen mellan trappan och hallen är nedtagen, men skall byggas på nytt halvvägs. På dagen märker man redan hur mycket luftigare hallen känns då den inte är smal och trång och man ser en glimt ljus från de små fönstren ovanför trappan. Lite knepigt är det att fixa på fönsterväggen med trappans gap rakt under.

Väggen ovanför trappan till källaren

Trappräcket inritat
Trappan ner
 

Väggen mellan köket och hallen är även nedtagen. Dörrens öppning kommer att vara 150 cm, så en av köksskåpen togs ner för att ge mera utrymme. Är så glad för den här förändringen. Ljuset hittar in från köksfönstret hela vägen till hallen och vardagsrummet. Dessutomt får man även ett större matbord att rymmas utan att täcka dörringången. Den korta väggstumpen från ytterväggen till dörrens vänstra kant sett från hallen är redan påbörjad. På bilden underst syns bättre vart dörröppningen kommer. 

Köksingången sett från hallen
Köksingången med en virtuell vägg för att visa vart den kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...