lördag 28 december 2013

God fortsättning

Julen börjar så småningom vara firad och snart är det dags för nyår. Otroligt vad det här året har gått snabbt. På något sätt har jag inte riktigt hunnit fatta att det blev julmånad, jul och att det snart är förbi. Då huset varit sparsamt dekorerat och jullovet främst snurrat runt bygget, är det kanske inte helt oväntat. Barnen har dock hunnit njuta av en fin jul och det är jag glad för. De fick köpa julgranen med famo, dekorera den och baka pepparkakor, så att de fick vara med om allt det viktiga som hör ihop med en barnajul. Lite julpyssel har vi även hunnit med, men tyvärr har jag inte hunnit blogga om det. Hemma barnen ansvara för dekorerandet, så de flesta julpynten har hängt i barnens kök på olika krokar. Även smyckesramen var väldekorerad. Bockar och annat har stått i olika vråer. Till fönstren köpte vi lite LED-lampor med olika motiv. De fungerar super, då det finns lite sparsamt av el och lampor här hemma. Kanske en del blir permanenta nattlampor? Köket har jag försökt göra mysigt, då vi spenderar en stor del av tiden runt vårt stora matbord. Har skrattat åt att bordet är vår ugn/spis, vårt arbetsbord och vårt matbord. Tur att vi satsade på ett stort ett. Köpte en grå-brun löpare till bordet med vit spets tryckt i endorna. Den lär stanna även efter jul. Tomten på bordet är en söt dekoration gjord av tösen på dagis.

Tomte gjord av tösen
LED stjärnor som fungerar som nattlampa

Julaftonen firade vi först med min mans familj och senare med min familj. Det var skönt att fara till andras fungerande hem. Har börjat uppskatta hem på ett helt annat sätt. Att komma till ett städat, redigt hem och bli bjuden på nylagad ugnsmat. Finns det något bättre? Restaurangmat kommer ut ur öronen och mikromat likaså. En några dagars paus från kaoset här hemma kom riktigt lagom. I år har vi varit något isolerade från alla andra, då det varit tidbrist. Att hinna sitta med våra familjer och tala utan att stressa över bygget, sådant ska nog nästa år få ha mera av :)

Årets julklappar till andra blev lite mera komersiellt packade. Köpte fina silkesband från Lidl, så det blev både guld och silver istället för det vanliga naturnära. Ett roligt stämple hittade jag från Granit, så några julklappar fick kort med texten "TILL" och "FRÅN".Hade ursprungligen planerat packa allt i sedvanliga bruna papper och trycka texten rakt på. Kanske nästa år...


Paketband från Lidl och kortstämpel från Granit

En massa fina julklappar fick barnen och även jag. Hela julen har det blivit lek med Brios tåg-bilbana med ett nytt fint parkeringshus och lyftkranar. Tösen fick en massa fina leksaker och en ny vinteroverall. Imorgon skall även nya lakan bäddas in i barnens sängar. En ny säng skall det även bli åt gossen och mattor åt tösen. De väntar dock ännu några dagar på att vardagsrummet skall vara "färdigt".

Lek med Brio bil-tågbanan på lande hos momi och mofi

Lillgamlingen har flyttat hem till oss igen för en månad sedan. Det har gått bättre än jag väntat mig med henne. Tidigare stressade hon en hel del över barnen. De för oljud och går inte att kontrollera. Nu hör hon dem inte längre, då hennes hörsel blivit betydligt sämre. Det har gjort henne en hel del lugnare och konstigt nog verkar hon må bättre i och med det. Pikandet och cirklandet stör inte heller. Hon sover sött igenom allt oljud.

Hundgamlingen vaktar julskinkan hos famo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...