söndag 1 december 2013

Lekstugan: Fem timmars färd 500 m

Grannen hade en lapp på porten "Vi ger bort vår lekstuga". Perfekt! Först fick vi bli besvikna. Den hade just blivit bortlovad. Men, sen så blev den ändå vår. Helt lätt gick det inte. Vi hade fem karlar som alla tog varsin rem och försökte lyfta upp stugan. Den lyfte lite, men inte så mycket som vi hoppats. Den vägde en hel del mera än vi trott.




Det blev att rulla in släpvagnen intill stugan. Först lyfta upp hörnen turvis, så att den var högre upp på harkkon. Efter det få upp ena endan på flaket. Sedan vinscha upp den på vagnen. Sedan rullade karlarna iväg på släpvagnen till paketbilen som förde den några hus vidare till egen gård.



Egen gård var inte allts något lättare. Med en paketbil fast i släpkärran och en liten bil fast i huset drogs stugan långsamt ner från flaket. Där stod den sen på vingliga ben. Långsamt hivades den neråt, ett hörn i taget.



Nu står den där. Lite shabbig är den ännu. Den har stått på gräset, så terrassen är helt murken. Men, mycket lättare att fixa på en gammal välbyggd, än bygga en ny. Så är den rätt charmig. Tror den får bli grå med vita knutar. Barnen får bestämma hur den målas på insidan. Troligtvis får taket bli en pastellfärg och väggen  en annan. Med kom även en hög plastleksaker som måste gås igenom. Ännu lämpar sig inte stuga för lek. Golvet saknas och terrasen är för skör. Nästa sommar skall den bli fin och bli gårdens pärla.



Tack för hjälpen och tack för stugan! Fem timmar tog det, så det blev en hel del större projekt än vi tänkt oss.

2 kommentarer:

  1. Onpas se tosiaan söpö! Siitä tulee oikein hieno kunnostuksen jälkeen!

    SvaraRadera
  2. Harmi, ettei saanut heti käyttöön. Pettymys oli lasten kohdalla aikamoinen. Kunhan vai olkkari on valmis niin taitaa leikkimökki olla seuraavana listalla. Alkuu tosin vain lattia menee uusiksi, jotta se on lapsiturvallinen. Näin saisivat lapset leikkiä siinä talvellakin. Kesään asti täytyy tosin odottaa ennen kuin on kaunis. Onneksi kesällä ei ole liikaa tekemistä ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...