måndag 9 december 2013

Husprojekt: Vardagsrummet del 6


Det har varit lite bloggpaus med lite tid med barnen, bygget och olika pysselprojekt. Vad vi gjort på sista tiden visar jag snart. Här emellan dock lite husprojekt.

Då vardagsrummet är i mitten av vårt hem och emellan allt vi gör är det även en milstolpe för att huset skall kännas som ett hem. Vardagsrummet har tagit stora, synliga steg framåt och börjar kännas mera som ett rum. Cirkelsågen flyttade in i tamburen, men annars ser nog det ännu ut som ett bygge.

Min man fick tillsammans med min svärfar satt upp skivor på alla väggarna. Genast ser rummet helt annorlunda ut. En enorm mängd gipsdamm har yrat i luften, men snart är det gjort. Ännu ett fåtal gipsskivor kvar så är vardagsrummet färdigt. Vi har haft otur, då vår elmontör varit sjukledig. Hoppeligen blir han bra snart igen.



Då vår luftväxling behöver en 80 cm djup vägg, medan vårt klädskåp mellan tamburen och vardagsrummet endast är 60 cm, fanns det 20 cm att "leka med". Det blev en fördjupning för tv:n. Ursprungliga planen var att placera tv:n framför fönstret. Vill dock inte minska på mängden ljus med att täcka in fönstret, så är väldigt nöjd med ändringen av planen. Det blev en lucka för en lite större tv, så att den kan uppdateras då budjeten ger efter.



Första väggen fick målfärg sent på kvällen. Konstigt vad lite färg kan ha inverkan. Den slutliga färgen har jag inte ännu valt. Kanske det blir grått igen. Tror det...



Tyvärr tar det ändå ännu en god stund för att vardagsrummet skall bli helt färdigt. Ett stor hinder är en rappad vägg, med gammal tapet. Vad skall vi göra åt den? I bakgrunden ser ni att även sista sovrummet börjar se lovande ut. Visar bilder på det snart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...