måndag 23 december 2013

Husprojekt: Norra sovrummet del 4

Så är det sista sovrummet äntligen inflyttningsfärdigt. På nolltid satt min man upp takpaneler och parkett. Det är lustigt hur litet tid sådant tar. Många stressar över parkettbyte, men ett rum gjordes på några timmar. Rummet kommer att bli jättemysigt bara det är inrett. Men, oj vad långt vi är från våra barn. På sommaren sov vi alla i samma rum. Nu skall barnen sova på andra sidan vardagsrummet ;)


Några tips förresten. Ifall väggen är gjord av battingar och skivor som vår, så lönar det sig att märka var battingarna är i varje skede. Nu finns det små streck i kanten av den målade väggen. Så mycket lättare att lägga lister. Batterien och fönsten ser ännu ganska hemska ut, men det får bli till ett senare projekt.


Skåp-luftväxlingsproblemet löste vi med att sänka på taket på en av hyllorna. Det blir lite att krångla med fastsättningen av dörrarna, men för övrigt var det den lättaste lösningen. I Biltema hittade svärfar passande endor till luftrören, som smalnar av passligt för att rymmas ovanför skåpet. Super! Den målade rörkanalen i sovrummet blev förresten riktigt fin.


Vi har ännu inte fört in sängarna. Ett litet sängbord kunde jag dock inte låta bli att få insläpat. Sängen kommer att stå intill sängbordet. På andra sidan sängen blir ett till sängbord och i framtiden en låg hylla. I början får dock min gosse ha en extra säng i vårt rum. Inte allt för långt ifrån alltså.

Barnen har njutit stort av det nya rummet. Det är redan fullt med småbilar och annat smått och roligt. Tösen tyckte det var ett perfekt dansgolv, så hon dansade hela den tiden som pappa lagade golvet.

Min man har hela förmiddagen pikat i vardagsrummet, så det är förskräckligt dammigt i huset. Skönt dock att ha det sista otroligt dammiga arbetet gjort här i övre våningen. Inflytt efter julen antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...