onsdag 20 maj 2015

Vi har jordvärme!

I två dagars tid har här varit en man som installerat våra apparater, dragit elen och kopplat rören. Långa dagar har han arbetat för att få det färdigt. Förra natten var vi utan värme och varmt vatten, men så här på sommaren är det inte så stor skillnad. Huset hölls varmt och vi var kvällen på kalas så vi behövde inte vatten. På morgonen åkte jag till gymmet, så fick duschat där.


Rören är dragna genom framtida bastun till oljepannrummet, där apparaterna nu står. Apparaterna tar en hel del plats, så min tanke om förvar och bykrum lär inte vara möjligt. Byksnören skall jag dock få in i rummet.


På gården väntar ännu vårt gamla system och en överlops jordvärmepump som skall hämtas bort imorgon. Snart har alltså värsta biltrafiken på gården gjort sina varv. Endast betongbilen kvar.


Ser så fram emot en lång varm dusch, bara varmvattenboilern värmts upp. Nästa steg är att flytta in tvättmaskinen och torktumlaren temporärt in i oljepannrummet eller rakt utanför för att sedan kunna börja laga skåror för golvvärme. Lite hamnar min man planera om då det kan bli svårt att få rören som han tänkt sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...