Lite god mat har jag dock hunnit laga den här veckan. En av dem lagade jag igår kväll efter att jag började känna mig bättre. Konstigt vad saltig och fet mat lockar efter några dagar av illamående och dålig aptit. Lagade en av mina favoritmaträtter spagetti carbonara. Har förresten märkt att alla mina favoritmaträtter innehåller bacon... Lagar min spagetti carbonara med champinjoner, bacon, grädde och tre äggulor. Ingen bantningsmat alltså, men just nu känns det inte för att fundera på det. Effektiv bantning skulle det vara att vara sjuk, men knappast någon permanent viktmiskning.
Efter Ny Året blev det över en hel del vin och champagne. Då vi inte dricker så stora mänder till vardags och jag inte vill slänga bort alkoholen i onödan valde jag veckans recept enligt det. På tisdagen blev det alltså burgundigryta, något jag lagat en par gånger tidigare. På onsdagen gjorde jag en god fisksås på champagnen. Receptet plockade jag från Rutiga Kokboken, men lagade fisken i ugn och modifierade såsen något. Hittade inga med champagne, men ersatte en vinsås med champagne och det blev kanske t.o.m. bättre.
Fisksås
1 msk smör
2 schalottenlökar
1 fiskbuljongtärning + 1 dl vatten
3 dl vitt vin / champagne
4 dl vispgrädde
maizena
Fräs löken i smöret. Tilsätt resten av ingredienserna utom maizenan och låt puttra en tid. Gör såsen tjock med maizenan. Servera till fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar