lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!

Vi firade Ny Året med några vänner hos oss. Det har blivit en tradition, efter ganska många Ny Års -fester. Kvällen till ära sydde jag en enkel festtopp av ett glittrigt tyg som väntat över tio år i skåpet. Tyvärr var saumurins nål bruten och hade ingen reserv, så fick sy allt med min Janome. Tänkte använda ett möster på en kimonoskjorta jag hittade i en Moda-tidning, men då tyget inte riktigt räckte blev den omgjord till en ärmlös topp. Topper i den här stilen är jätte bra ammningstoppar och ser stiliga ut till fest.



Fick en jätte fin blombukett av en av gästfamiljerna. Skulle gärna spara den på något sett. En del av blommorna är ännu knoppar, så får vänta på att de slår ut. Efter det får jag se om det går att torka blommorna, eller om de redan vissnat.



Tidigare togs det nya året in med vännerna och festen fortsatt ännu långt efter det. Nu när barnen är så små tar festerna slut mycket tidigare, så vi har redan hunnit städa undan kalaset och bjuda in en gäst till senare delen av kvällen. Det blev knytkalas i år, så själv bakade jag lite skinkpiroger med taco creme bonjour och svarta oliver (kallas hos oss "Elinas skinkpiroger", då en kompis bjöd på dem och jag sedan tagit receptet i bruk). Dessutom bjöd vi på sallad och på kvällen på karelska piroger med äggsmör. Enkelt, men alltid lika gott.




Elinas skinkpiroger

smördeg
två burkar taco creme bonjour
100-150 g rökt skinka
10 svarta oliver
svartpeppar

Skär skinkan i små bitar och skiva olivern. Rör ihop dem med färskosten. Fyll degen med smeten och grädda i 200 grader 15-20 minuter.


Min man hade köpt några raketer, så vi sköt dem medan barnen ännu var med. Tyvärr vågade de dock inte se på det, så barnen fick gå in medan jag, lillgossen sovande i manducan och papporna var ute och lekte.


2 kommentarer:

  1. Gott nytt år! Superfin topp! Var den svår att sy?

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt År :) Jo, den är enkel att sy. Sydde den på en par timmar. Mönstret går lätt att rita på basen av en vanlig ärmlös skjorta. Har kvar mitt som modell.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...