lördag 5 juli 2014

Cykelskjul

och plats för soporna Min man har på sista tiden hållit på bygga på vårt cykelskjul/soptak. Han har planerat helheten så att vi får möjligast stor nytta av höjdskillnaderna mellan gatan och vår gård. In i muren har han gjutit fyra stolpfötter. Själva muren är även stärkt med murbruk. Ovanpå muren kommer två soptunnor, våran och grannarnas. Buskarna måste tyvärr tas bort på det stället. På nedre plan blir plats för cyklar och dylikt. Har redan fyllt allt med cykelvagn och cykel, så får se vart min man tänkt sätta sina tre cyklar ;)Själva stommen och plåttaket byggde han på en kväll. Riktigt imponerande tycker jag. Själva planeringsarbetet har dock tagit längre tid. Golvet lägger han av samma stenar som muren. Det har varit den mest tidtagande delen av hela projektet hittills.


Panelen kommer på tre av sidorna, så att det blir öppetmot brunnen som syns på bilden. Brunnen för vattnet in i marken lite längre ifrån huset. Den är tyvärr dock en hel del högre upp än vi önskat. På grund av berg och stora stenar vid husknuten fick man den dock inte lägre.
Nu håller han på lägger in plexiskivor i övre kanten av skjulet, så att det skall blir skydd mot väder och vind, men inte allt för mörkt. Snart får jag börja måla skjulet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...