tisdag 17 mars 2015

Badrum och bastu: 3D planering

Så blev inte riktigt veckoslutet som vi tänkt oss. Istället för att fixa på trädgården och riva i källaren, blev det paus i rivandet och fixandet för åtminstone en vecka eller i värsta fall ännu längre tid. Tur nog framskrider det ändå fast vi själva inte kan fixa nu.

Tömde igår källaren på möblemang och allt extra. Imorgon kommer de och river vår oljepanna och mellanväggen till den. Lite spännande att se hur de skall få ut en stor oljepanna genom tre trånga dörröppningar. De hamnar plocka den isär, men hur små delar de får vi se. Hoppeligen kan vi även anställa dem eller någon annan som kommer och river resten av källaren. Vi tog en funderare under veckoslutet och kom till slutsatsen att det är fiffigare.

Planerna för badrummet ser nu ut enligt bilderna under. Dörrarna kommer att vara lite smalare för att det inte skall bli för trångt. Väggarna kanske däremot får ett fönster högst upp. Vill dock föra möjligast mycke ljus från fönstret genom badrummet till bastun. Tanken är även att minska lite på duschrummet för att få ett större bykrum.




Vill även ha en lavuar i bykrummet, där jag kan skölja av regnkläder och hund. I vår förra bostad hade jag ett långt bord där jag kunde vika byk och vill gärna ha det igen. Längst in kommer ett högt skåp för byk. Idealfall skulle skåpet stå närmast dörren, men tyvärr skulle det i så fall bli ivägen för fönstret. Någonstans på torrt område behövs hängare för handdukar och en spegel som inte blir immig. En plan hade varit att kombinera badrummet och bykrummet för mera svängrum, men tyvärr är det inte fiffigt med tanke på fuktproblem i källarväggarna.



I duschrummet är planen att få in ett litet badkar. Vill inte ha ett i fullstorlek, då jag tycker de är för långa för att vara bekväma. Får lite pröva kortare och se hur de känns. Ett semi-sittbadkar kunde fungera bäst. Har haft badkar hela min barndom, så ett badkar är för mig en lung zon där jag kan få ro. På andra sidan kommer en dusch och korgar för produkter. Ovanför badkaren kommer en handduksställning med elvärme. Helt ovanför skall den dock inte vara, så att de inte faller i.


Bastun kommer att bli lika som den var. Tänkte kombinera trä med gråbehandlat trä, för att få lite kontrast. Allt för många material kan det dock inte vara, då en vägg är tegelfärgad och på så sätt ganska dominant. Bastun går egentligen inte att bygga på så väldigt många sätt, då kaminen måste stå i ett visst hörn.


En annan tanke skulle vara att flytta tvättmaskinerna till oljepannrumme och på så sätt få ett stort lyxigt badrum. Spenderar dock en hel del tid i bykrummet, så det får gärna vara mysigt. Har hellre ett lyxigt bykrum än badrum. Dessutom tror jag oljepannrummet passar bättre som mera förvarsutrymme och hoppas kunna fylla det med säsongförvaringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...