måndag 30 mars 2015

Trädgårdsmässan 2015

i Mässcentret i Helsingfors



Så glad att jag hann en sväng till trädgårdsmässan. Hade inte kommit ihåg den om inte en kollega påminnt mig. Förberedd med en massa frågor och tomma krukor och blombänkar for jag och lämnade den här gången barnen hemma.

Genast vid första ståndet hade jag lust att köpa allt jag såg, men tur nog hindrade min vän mig :) Istället satsade vi först på att lyssna på en kort föreläsning om kommande trädgårdstrender och på att traska lite runt. Kommande trender tycks vara bland annat portabla trädgårdar, att planera en del av gården i detalj och låta resten vara mera fritt, musik- och filmuttrustning i trädgården och en massa annat. Med fick vi lite gratis GreenCare-näringsprodukter som jag redan kastade in i marken. Får se om de fungerar. Både bollar man lämnade i marken som sedan långsamt utlöste näring och näring i pore-tablett form.

I samband med presentationen hade de byggt en vägg av armeringsjärn och lerkrukor. Har funderat på att lägga armeringsjärn på skjul väggen för att lite piffa upp den. Idén var ju ganska rolig. Kanske en klätterväxt istället...



I mitten av området var en otroligt fin uppställning av blommor. Speciellt alla vackra tulpaner i olika färg gjorde mig glad. Har så börjat tycka om tulpaner. Stenpartiet med oranga och vita blommor var speciellt vackert, så skulle gärna ha plockat med det hem till mig. Tyvärr passar det dock inte in som sådant.


Det fanns även en massa olika alternativ för örtlådor. Föreläsaren rekommenderade att bygga i varierande nivåer på varandra för att skapa ett intressant utseende. Själv gillar jag dock det raka och räta. Funderar på att bygga lådor, men istället för glas/plast skulle de få ha något slags tätt nät. Tanken är att släppa igenom ljus fukt, men helst inte sniglar... Kanske av vitt myggnät?



Lunchpaus tog vi som vanligt i Fazers restaurang. Tycker så om inredningen i restaurangen, så sitter där gärna. Nu först insåg jag att jag har vissa detaljer lika i mitt eget hem. Hade jag kommit ihåg det hade jag inte funderat två gånger på de svarta stolarna, utan tagit dem genast. Gillar även lamporna, men tror tyvärr inte jag får min man med på noterna. Lamporna påminner mycket om bygglampor, så kanske vi fått nog av dem... kanske. Gillar fock hur de kombinerat flera på ett olika sätt. Gillar även det svarta mot trämaterial. Dessutom har de några tuffa lampor jag misstänker att jag visat tidigare här på bloggen.





Själva mässcentret är har ju även några intressanta detlajer. Förutom att alla caféer tycks ha satsat en hel del på design, har även mässcentret satsat på sin planering. För första gången såg jag näten framför datorerna nedsänkta.



På mässan hittade jag även en massa annat som inte riktigt hade med temat att göra. En metallställning för vedklabbar fanns som en del av uppställningen. Skall hålla ögonen öppna, för de lär komma till taloon.com senare (om jag minns rätt). Ställningen skulle passa in i bastun.



Hem hämtade jag en massa tulpaner i orange, mörk lila och vitt. De var tulpaner som var speciellt ämnade för krukor, så jag planterade in dem i några stora Ikea-krukor jag köpt. Får se hur de klarar sig då det ska snöa hela veckan. Då de kostade 9 euro totalt, var det dock ingen stor investering. För att inte överösa inlägget med bilder sparar jag resultatet till ett annat inlägg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...