Senare på kvällen kände jag mig för att försöka på något annat, så det blev italienska tryfflar. En snabb sväng till närmaste butik och kassen full med choklad och socker. Skönt när butikerna är sent uppe, så kan man impulsbaka, även om man saknar ingredienserna. Nappade ett recept från boken Parhaita Ruokaohjeita - Suklaa av Jacqueline Bellefontaine. Fick även chans att pröva morteln jag svarvat och vågen jag hämtat från svärmors stuga. Då receptet innehöll likör, sökte jag fram en "souvenir" vi fått av en kompis. Tryfflarna blev riktigt goda. Receptet finns längst ner.
Italienska tryfflar
175g mörk choklad
2 msk mandel- eller appelsinlikör
40g smör
50g pudersocker
50g krossad mandel
50g riven choklad (ersatte detta med en blandning av pudersocker och choklad)
Smält chokladen och likören med hjälp av vattenånga. Sätt i smöret och låt det smälta. Häll i mandeln och sockret. Rör ihop smeten och låt den kylas av i kylskåper. Gör små bollar av smeten och rulla dem i riven choklad (och pudersocker).
Relaterade länkar:
Senaste fynd (17.07.2010)
Då min man har semester har vi tagit några dagars paus från trädgårdsarbete och andra halvfärdiga projekt för att njuta av hans familjs sällskap...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar