torsdag 1 juli 2010

Trädgården framskrider

Långsamt blir trädgården lite mot det jag vill ha den. Då jag inte hinner pyssla i den allt för ofta passar jag nu på när jag är hemma och flickan sover sött i övre våningen. Köpte lite till blommor till trädgården. Två amplar till framsidan av huset som nu gör sällskap med de små lyktorna som är så viktiga för mig.



Till bakgården köpte jag petunior och lobelior (månne jag översatte rätt). De borde trivas i hettan och passade bra in i den långa vita träkrukan som fanns färdigt på gården.



Dagens "dagssömnsprojekt" var att riva upp en av blomrabatterna på bakgården. Hade redan tagit några blommor därifrån och flyttat dem på framsidan. Största delen fanns dock kvar. Blomsterrabatten var malplacerad mitt i vår enorma bakgård, så det blev att hoppa runt eller över när man vill någonstans. Dessutom var den övervuxen med en massa blommor som spritt sig härs om tvärs.




Nu är det platt, fint och framför allt brunt. Rensade bort en hel del blommor. Största arbetet var dock att ta bort alla de stora stenbumlingarna. De som bott här tidigare har tydligen älskat stenar. Finns ännu en till rabatt jag är tvungen att göra samma åt. Vi skall troligtvis bygga en terass som sträcker sig över den kala fläcken, men skaffade för säkerhets skull lite hål fixnings -fröblandning som jag öste på alla bruna områden.




En del av blommorna sparade jag och flyttade över. De små japanska granarna, liljorna (kuulilja) och de små kottliknande växterna (ingen aning vad de heter) är nu på framsidan. Har helt klart behov av någon slags bok som skulle kunna hjälpa på den här punkten.


3 kommentarer:

  1. Siellähän alkaa näyttää oikein hyvältä! Onko noi lyhdyt niitä häihin hankittuja?

    SvaraRadera
  2. Kiitos! Eivät ole, vaan ne olivat laiturilla kun mua kosittiin :)

    SvaraRadera
  3. Yritän muuten keksiä mitä tekisin kivilohkareilla. Ideoita? Pitäiskö rakentaa pihalle muuri?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...