söndag 30 september 2012

Utedag

Har hunnit vara mycket ute idag. Efter några veckor med en massa regn, kändes det skönt att vara ute en hel del då det äntligen var klart. På morgonen begav jag mig ut till odlingsplätten med några embaren med och plockade två fulla med morötter (och lera). Satt ute och tvättade dem medan barnen sov, men hann ännu inte tvätta alla. Så mycket lera var det på dem.

Efter att barnen "sovit" dagssömn begav vi oss till Noux. Vi körde förbi butiken och hämtade lite korv och saft. I början gick det väldigt knaggligt då tösen hade somnat i bilen. Vi började med att traska en kort stump och grilla lite i en av eldstäderna. Efter det orkade plötsligt tösen gå hur bra som helst och gick nästan hela rutten på 2,5 km. Hon tyckte det var jätte roligt. Speciellt då hon fick balansera på plankor. Helst hade hon bara gått på dem.


På kvällen åt vi lite morotssoppa på färska morötter. De är så söta och goda att det känns nästan fel att koka soppa på dem, men man orkar ju inte äta dem alla färska ändå. Om några dagar är de inte lika goda mera, så tänker riva dem och frysa ner det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...