måndag 17 september 2012

Skafferistädning

För mig är skafferiet ett ställe som absolut skall se snyggt ut. Resten av huset kan ha kaos, men jag blir nipprig om jag inte hittar något i skafferiet. Hyllorna har lappar på så att burkarna skall komma på rätt hylla. Alla burkar skall dessutom se lika ut. Gillar inte påsar i olika format, utan det skall vara lika och enkelt. Ikea hade svaret, då jag inhandlat en massa burkar där. Långsamt under senaste halvår har det ökat i mängd. Några till finns på köpeslistan för nästa besök. Tyvärr slutade de sälja den största storleken, för jag hade behövt några sådana.

  

Som användbarhetsspecialist måste jag dock konstatera att en massa likadana burkar inte är värst användbart. Hitta rätt burk är för mig lätt, då jag vet var de skall finnas och vad som finns i burken. Men, om någon satt burken på fel hylla. Ja, då går det tokigt. Så gick det då jag bjöd på chokladkaka med hallonsås, då jag i misstag tog potatismjöl istället för pudersocker. Några burkar har fått en lapp, men de flesta har bara innehållet skrivet med tusch på locket. Felet är att jag inte kan bestämma mig hur jag vill ha det. Mera lappar, som i så fall måste plastas in, eller eventuellt låna dymon på jobbet och trycka lite lämpliga lappar. Måla namnet med pensel eller måla ett område man kan skriva med krita på. Tja, alternativ finns det så det räcker. Så, ännu en stund är det svårt att urskilja på olika mjöl och flingor. Saltet och sockret har dock fått en lapp på efter att gästerna i misstag fick salt i kaffet :) Något de nog aldrig glömmer.


För tepåsarna stanssade min man i samband med en tidigare skafferistäning ihop några ställningar av lite träpinnar och några restbitar. De har fungerat väldigt bra och håller skafferiet som jag vill ha det.


 Förutom att jag städat skafferiet har jag idag varit på InBody-mätning. En positiv överraskning måste jag säga. Fettprocenten var mindre än jag väntat mig och då tycker jag att jag ännu har för mycket. Är det fel på mätningen eller mina tankar om min kropp. Tappar jag mera vikt blir jag på fel sida om skalan vilket jag inte kan förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...