lördag 26 oktober 2013

Husprojekt: Vardagsrummet del 5

Äntligen har jag lite bilder på vårt vardagsrumsgolv. Då min man är ute och vandrar har jag passat på att tömma vardagrummet och städa hela huset. Hann tvätta lite fönster, dammsuga och moppa golvet i båda våningarna. Föräldrarna hjälpte med barnen och städandet. Tack ska ni ha! Känns så skönt.

Bilderna tog jag på förmiddagen då det ännu var lite ljusare ute. Solen sken ju inte precis idag, så värst vackra bilder blev det inte. Då det är mörkt ute blir det även lite för mörkt för att ta bra bilder, så får passa på då det ännu är lite ljusare.



På mitten av golvet står parketten och väntar på att läggas ut. Före det skall elen dras (bara elmontören äntligen hinner komma), gipsskivorna upp på väggen och rappningen och tapeten putsas från väggen mot skorstenen. Parketten och golvplankorna går snabbt. Rappningen är troligtvis det besvärligaste av dessa.


Utanför fönstret härjar en grävmaskin. Den bygger väg åt våra grannar, så snart har vi hoppeligen även el i övre våningen. Någon vecka tar det för Fortum att koppla. Sedan blir det några dagar utan värme och utan el före allt är kopplat. Nedre våningen får inte ny el på en god stund, då det blir att dra förlängningssladdar i källaren istället.


Imorgon blir det kalas på förmiddagen med tre små vilda tösar och en liten lillebror. Skönt att ha huset i ett sådant skicka att man kan bjuda in någon. Perfekt är det ju knappast ännu, men ett bygg får väl vara lite råddigt. Får det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...