torsdag 27 augusti 2015

Badrum och bastu: Väggarna byggs upp

Då jag visade källaren senast var golvet ännu ogjutet. Nu har det fått torka i en månad. Väggarnas placering ritades på väggen. Utrymmet delas in i tre delar: bastu, badrum och tvättrum. Golvet är format, så att vattnet i duschrummet skall rinna i två brunnar. I vardera enda av mittersta rummet kommer duschar och under en av dem ett badkar.


Då huset byggdes vidare på 70-talet, misslyckades gjutningen av ena källarväggen. Formen gav efter och övre kanten av väggen blev sned och önödigt tjock. Min man har jämnat ut väggen på samma sätt som i resten av källaren. Ännu är den inte helt färdig, men måste få torka för att inte spricka.


Insidan av badrummet och tvättrummet kläs med betongblock som isolering. Murandet av blocken underlättas av stenlim. För mellanväggarna finns det stödskenor i väggarna. Helheten borras fast i väggen och i skenorna för att hålla. In i blocken gjuts betong och i kanterna murbruk.Väggarna blir lågsamt högre och högre. Allt ser så pyttelitet ut så här. Stort är det ju inte, men större än vad det ser ut. Fönsterkarmarna måste ännu rivas, så hoppas det inte söndrar något. Före sommaren är slut skall fönstret bytas ut. Vi siktar på att få det färdigt till jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...