torsdag 1 december 2011

Mera grönsaker

En månad av min bantningskur har nu gått. Varje månad hittar jag på en ny grej, som jag följer medan jag håller de gamla. På så sätt blir förändringen inte så snabb att jag inte klarar av att hålla den. När vikten gått ner tillräckligt gör jag alla begränsningar lite mildare med tanke att hålla vikten, men inte gå miste om att baka godsaker osv.

Förra månaden lämnade jag bort godiset. Smakade på mina pepparkaksdegar och tog en tugga av ett kex för att veta smaken, men det var allt. Nu har jag tappat ca 1,5 kg, vilket är ganska bra då jag inte är överviktig, utan i övre kanten av vad som rekommenderas. Vikten kan kasta en hel del beroende på mjölk- och vätskemängden i kroppen, så vågen har visat t.o.m. 2 kg mindre än tidigare. Det här var den viktigaste begränsningen för mig, då jag inte vill lära min tös att äta godis istället för mat, som jag gjort när jag var yngre. Hela familjen har ätit mindre godis och bäst av allt, min man har sovit bättre och säger att jag varit på bättre humör.

Den här månaden tänker jag öka på grönsakerna vi konsumerar. Mäter inte mängden, så vet inte om det blir ett halvt kilo, men har dubblat om inte t.o.m. tredubblat mängden redan under den här veckan. Då jag planerar veckans mat ser jag till att planera med grönsaker till varje måltid.
Då tösen tycker om soppor, har jag försökt laga det lite oftare. Dessutom har jag bakat bröd med frön i för att få hälsosamma oljor i mig. Det här är dock bara bonus och inte något jag skall känna mig tvungen att göra. Även om det är pop nu att lämna bort bröd, potatis och pasta, tänker jag inte göra det för det är helt för gott. Vi äter dock oftast mörk pasta och bröd med rikligt med fibrer. Tänker även fortsätta sätta smör på brödet, potatisen och ångkokade grönsakerna. Mums.

3 kommentarer:

  1. Hur är det med momi, får hon ge godis åt tösen när hon är barnvakt eller måste hon göra det i smyg?

    SvaraRadera
  2. :D Visst får momi skämma bort sina barnbarn. Men, om de inte får gota varje gång känns det speciellare när de får det.

    SvaraRadera
  3. Tips: kolla in http://blogg.mama.nu/elsiesparon/. Där finns bl.a. recept på krämiga soppor med rotfruktsbas. Gjorde egen variant förra veckan men rotfruktsbas och kyckling, majs, ärter och broccoli - gick bra ner hos oss - och ingen grädde behövdes... :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...