onsdag 13 februari 2013

Husprojekt: Hallen del 1

Husprojektet framskrider sombäst inte riktigt pga influenssa. Har alltså själv satsat på att påbörja elplaneringen och planering av materialval. Hallen hör till det som skulle vara bra att få renoverat före vi flyttar in, då det praktiskt sätt är omöjligt att isolera den. Tanken är att riva ner väggen till nedre våningen och ersätta den med en halvhög vägg. På så sätt blir det lite öppnare och kommer de små fönstren fram. En vägg måst flyttas för att göra plats för ett klädskåp för ytterkläder. Den nuvarande parketten skall tas bort och istället blir det klinker och elgolvvärme. Dörren till vindfånget kommer även att flyttas en aning längre ifrån badrummet, för att kunna vända på dörren att öppnas åt höger för att även möjliggöra utnyttjandet av området på vänster sida om dörren. Hallen har även ett takfönster som kommer att täckas in då taket sänks för placering av luftväxlingens rör och för spottin. Tanken är att ta bort fönstret då taket renoveras då takfönster ofta orsakar problem.



Tamburen har inte ännu framskridit. Före väggen kan rivas är det viktigt att bygga en vägg till källarkorridoren för att minimera luftväxling mellan de två våningarna före vi har chans att göra något åt källaren och så länge vi värmer huset med olja.

Har försökt hitta klinker som skulle passa ihop med parketten vi valt och har egentligen bara hittat ett bra alternativ. Den är naturvit och tyvärr lite onödigt stor. Då vita fogar knappast är praktiska i tamburen tänkte jag att fogen skulle vara mellangrå. På bilden syns knappt vad som är kaklet, men det ligger alltså under parkettbiten och den gråa pinnen är en sticka målat med fogfärgen jag tänkt mig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...