söndag 17 februari 2013

Husprojekt: Västra sovrummet del 3

Första ytterväggen är fixad. Då det inte kommer att gå någon el i fönsterväggen, var den möjlig att slutföra. Känns ganska bra att någonting är färdigt och inte bara rivet. En bekant var och såg på huset och gav oss rekommendationer om hur han skulle bygga upp väggen. Istället för plast som stänger ut all fukt, blev det papper som lite minskar på det, men inte helt hindrar luftning även inre vägen.

Som vi anat fanns det lite klurigheter i väggen, så det blev att göra om allt från insidan. Väggarna hade ett slags vaxat papper som fungerade som fuktspärr. Det tokiga med den var att den var på fel sida om isoleringen. Ett täcken på att ingenjörer inte läser instruktioner? På pappren stod med enorma bokstäver att fuktspärren skall sättas på varma sidan om isoleringen och ändå hade den hamnat på den kalla sidan. Tur att min man märkte det. Förklarar varför isoleringen var svagt fuktig. Så det blev ny isolering, på det papper och sedan gipsskiva.


Väggarnas battingar följde inte några standarder där battingarna skulle vara utplacerade med 60 cm avstånd. Iställer var de lite hur som haver och även under och ovanför fönstret på helt olika ställen. Gispskivans placerande blev inte alltså att bara smälla upp dem, utan att lite pussla. Väggen ser lite ut som ett Frankensteins monster, men det syns inte då det är målat.

'
Väggen mot garaget har även påbörjats. Den har rivits upp och fått ny isolering. Liten överraskning hittades bakom väggen, då garagets tak kommer ungefär upp till halva väggen i sovrummet. Då garagets tak är platt lutar allt rakt mot väggen, då det blev en lite större grej att fixa den väggen. I garagets innertak hittades även ett gammal mus- och fågelbo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...