söndag 24 februari 2013

Husprojekt: Hallen del 2

Hallen börjar vara ganska bra uppriven. Väggen till nedre våningen är öppnad, men inte helt borttagen. Nu ser man hur fönstren hämtar in ljuset till hallen och gör helhete ljusare. Väggen mellan köket och hallen har fått bort yttersta lagret. Då den varit en utevägg på 50-talet är den byggt av plankor och ett lite större projekt att ta ner än resten av innerväggarna. Till nästa blir det att bygga om väggen för att göra plats för en dubbeldörr. Väggen mellan vardagsrummet och hallen är helt borta. En ny kort väggstump skall byggas lite längre in i vardagsrummet för att göra plats för en garderob. Takfönstret har vi täckt för att snart sänka taket för luftväxlingens rör.

Vyn från vardagsrummet
Golvet efter att mellanväggen tagits bort
Taket
Köksingången som skall förstoras
Vyn mot sovrummen
Trappan ner från hallen
Lite kvar att riva som det syns på bilderna. Mycket öppnare har det redan blivit. Vi är alltså på rätt väg. Hallen kommer att få klinkern jag visade tidigare, så borde hinna någon dag till K-Rauta och handla. Förutom det borde jag även ta en titt på dubbeldörr till köket. Funderar mellan 120 cm och 150 cm bred. Lutar mot den bredare. Har fått många bra tips på sista tiden. Ett var att man kan ha ena dubbeldörren fast ifall man väljer den bredare. Dessutom skulle det ge ännu mera ljus från köket till vardagsrummet. Allt som hämtar utrymmen närmare varandra är bra.

På sista bilden syns även lite av nedre våningen. Som det syns på bilden finns det nu en temporär dörr där. Det behövs både vägg och dörr till trappan i nedre våningen då vi plockar ner övre våningensvägg. Orsaken är att vi vill minska på luftväxlingen. Källarvåningen får vara orörd något år tills övre våningen är helt färdig. Dessutom värmer vi huset med olja ätminstone ett år, vilket innebär oljelukt i källarvåningen. Visar mera av trappan senare bara det lite framskrider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...