måndag 3 mars 2014

Äntligen bättre mat

Nähä, det blev ju inget vackert vårväder och det är det nog inte nu heller. Snö dallar det ner från himlen och allt blir vått och tråkigt. Barnens vagn hade blivit ute över natten, så den var täckt med ett tjock lager tungt snö-slask.

Är ännu hemma en dag, då lillgossen ännu igår var dålig. Tror det blir läkare idag, delvis för att jag behöver ett sjukbevis och delvis för att gossen har klagat om sitt öra igen. Lite jobb måste jag dock göra, men det är inte alltid lätt med två barn hemma. Efter många tråkiga dagar börjar de vara lite i luven på varandra. Lekkompisar och dagis skall sitta riktigt bra imorgon.

Elektrikern hade lovat komma under förra veckan. Hade så sett fram emot att få bort förlängsningssladdarna från korridoren. Lamporna får vi inte kopplade på en stund, men nog hoppeligen elkontakterna. På bildkvaliteten märks det tyvärr att ljusmängden är dålig här hemma. Känns som vi senaste halva året bara väntat på att elektrikern skall komma. Kanske vi till och med lite gett upp. Min man sprang nämligen igår av och an till Tarjoustalo och köpte oss två kokplattor. Mycket kostar de inte och man kan undra varför vi inte gjort det tidigare. Kanske för att vi dumt tänkt att elgubben nog snart kommer. Men, nu fick vi alltså äntligen igår laga mat.Hade lovat mig själv att börja tänka på min vikt bara jag fått kokplattor. Nu funderar jag om jag skall räkna de här. Har gått upp ca 5 kg under året. Har inte motionerat och främst ätit socker. Igår blev det två chokladpuddingar, två gamla lakritsbilar, cokis, pepparkakor... ja ni kanske förstår vad jag menar. Maten har ersatts med godis för min del. Måendet är sämre och allt känns trögare då man går på socker. Vet hur mycket tröttare jag är då jag äter socker, men äsch vad det är gott... Kanske det är dags då. En sista kextallrik tänkar jag dock ändå visa er. Köpte ett ljusfat från Ikea. Fatet var dock för stort att ha ljus på. Det hade tagit för mycket utrymme på mitt bord. Men som kexfat är det riktigt fint. Passar ihop med sockerskålen och mjölkkannan av Cubus.

 

Jaha, tösen spydde igen.... det blev att vara hemma lite längre tid då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...