lördag 15 mars 2014

Ekorrhjulet

Alla som har sett på olika må bättra program så som Du är vad du äter (Olet mitä syöt) eller Största viktminskarn (Suurin pudottajat) vet hur det ser ut när man fastnat i ekorrhjulet. Man är trött, omotiverad och håller sig uppe med att äta mera och mera godis. Man orkar inte motionera eller göra så mycket annat heller. Kanske är man även ganska missnöjd med allt.

Tidigare hörde jag till dem som försökte förstå, men inte alls egentligen gjorde det. Varför tar man inte sig själv i nackskarven och sätter livet i skick om man är så missnöjd?

Ju längre tid jag varit utan att motionera, desto svårare har det blivit att dra mig upp. Jag som älskat att motionera och haft svårt att vara stilla. Alltid har jag ätit godis, men även hälsosam mat därtill. Men, nu känns det otroligt svårt att motivera mig själv mot en bättre hälsa. Vikten har ökat en hel del det här halvåret och humöret har dimpat ner i samma takt. Orkandet likaså. Soffan har blivit en lockande vän.

Idag rev jag mig upp från soffan och tog mig till en gymnastikstal för att svettas med en hel del andra kvinnor. Har försökt med gym och jogging, men då det inte finns någon annan som sparkar på har jag lätt börjat sakta ner eller lite ge upp. Tidigare var det inte ett alternativ. Nu köpte jag ett 10 gångers kort i hopp om att till en början släpa mig till en svettig sal med många illa luktande tjejer som alla försöker nå samma hopplösa och omöjliga mål. Resten av de hälsosamma livsvanorna kommer efter bara jag kommer igång med motionerandet.

Har dock ingen bild på mig själv, så istället visar jag en bild på min duktiga tös som sitter och täljer. Halva kniven har min man tejpat för att hon inte skall stöta sig på den. Det finns vissa fördelar med att bo på ett "bygge". Ha det bra och kom ihåg att motionera. Det gör gott för kroppen även om den känns som om den gått igenom en mangel.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...