söndag 30 mars 2014

Husprojekt: Norra sovrummet del 5

Nu har vi en god stund sovit i vårt egna sovrum. Gossen sov en längre tid med oss, men nu äntligen är rummet helt och hållet vårt. Eller i alla fall ser det ut så. Gossen har nog nu flera nätter i rad hittats i vår säng på morgonen.

Rummet är rätt så enkelt. Det är inte överdrivet stort, utan just lämpligt för en säng med två sängbord. Vi sover och klär på oss i sovrummet, men för övrigt sitter vi antingen i vardagsrummet eller köket. En bokhylla valde jag att sätta i rummet för att inte behöva ha en i vardagsrummet. En stol att kasta semi-rena kläder på kunde vara praktiskt eller eventuellt en stege för samma ändamål.


Lampan som hänger ovanför sängen har jag köpt för en billig slant av en kompis som inte hade bruk för den mera. Lampan är inte ännu kopplad, men hänger på plats delvis för att testas och delvis för att inte vara i vägen. Än så länge har ingen smällt huvudet, så den lär vara godkänd ;) Lite konstig ser den ännu ut, utan ljuskällor. På hyllan kommer senare min Pentik-ren, som passar bra ihop med lampans stil.


Hyllan är en låg Billy hylla från Ikea. Den passar inte riktigt in i rummet. Tyvärr är den inte heller riktigt lika bra kvalitet som de jag köpt tidigare. Producenten tycks ha bytts ut och därmed är fogarna fulare. Tyvärr är även dörrarna man får köpa till hyllan inte desamma. Därmed kommer hyllan troligtvis att bytas ut mot murstenar och vitlackade björkplankor. Tills dess får dock Billy duga.

På hyllan är en lampa upphittat på loppis, ett smyckesskrin min man byggt av teak och en ny glasburk. För någon dag sedan valde jag att inte köra hem raka vägen med barnen från dagis, utan ta en snabb sväng in i via Cobello & Rustica. Butiken var främmande för mig, men hade mången gång övervägt att ta en titt. Så råkade det sig att de hade en tillställning där just den dagen. De hade öppnat en Outlet, så de bjöd på skumvin, olika ostar och annat tilltugg. Barnen åt en massa getost och själv höll jag mig till lax-rom småbröden och skumppan. Vasen hittade jag på Outlet.


En dörr har vi även fått i huset. Den enda som ännu har gått att sätta på plats, då allt runt omkring börjar vara färdigt. Likadana dörrar kommer det i resten av huset. Skåpdörrarna blir även möjligast lika. Dörrkarmarna och golvet saknar ännu lister.


På hyllan i nattduksbordet finns en hög inredningstidningar och lite korsord. De väntar på den dagen jag kan ligga i sängen och läsa i sänglampans ljus. På sängbordet står mina lerhänder, där jag förvarar smycken då jag går och lägger mig. På bordet står även de finaste blommor man kan tänka sig få av sin tös. Sängborden och sängen har min man byggt. Sängborden skall få nya beslag för att passa ihop med lamporna.


Helt på tumis sover vi dock inte med min man. En liten lurifax spenderar en stor del av sin dag i rummet. Där serveras hennes mat och där finns även hennes säng. Hennes mat serveras på en bricka hittat från loppis. Mariella-båten har många minnen. Har bland annat blivit evakuerad från den och fått sova två familjer i en annan båt för att komma hem. Hundens säng har en gammal barngardin som pådrag. Även det en temporär lösning.


Till nästa skall rummet hoppeligen få el. Dessutom borde vi köpa skåpdörrar och eventuellt fixa upp batteriet. Lister bör även tilläggas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...