lördag 29 mars 2014

Husprojekt: Köket del 11

Äntligen börjar köket kännas som ett kök. Spisen och ugnen har varit i flitigt bruk. Har bakat focaccia, örtbröd och kex, stekt ägg i olika form, lagat ugnslax, risotto, olika såser och en massa annat. Har tillrätt allt sådant jag inte fått äta på länge, länge.

Skåpet för sopor är även färdigt byggt. Tyvärr ser det dock riktigt konstigt ut då översta skivan saknar handtag. Tycker Ikea inte riktigt lyckats här. Men,vi gör som Ikea och sätter in ett låtsas-handtag överst, så att det skall se finare ut. Disktrasan och diskborsten har inte riktigt hittat en passlig plats. Har heller ej hunnit köpa Cubus diskmedel-tvål pump. Lutar mot att köpa en med en skål för diskborsten.


Området runt och ovanför diskmaskinen bör ännu fixas. Micron har hittat sin plats, men ser tyvärr ganska ful ut då den blivit så gul. Men, den fungerar... Lampan som hänger framför fönstert är på tok för stor. Har tyvärr inte hittat passande ännu. Kanske lättare att hitta en bara skivan är på plats. Kanske lampan ser mindre ut efter det.

Har även fått en temporär skiva ovanpå lådorna. På så sätt går bordet att använda och besticken hålls dammfria. En längra skiva hoppas jag på att få inom kort.


I köket blommar ännu en vacker bukett tulpaner. Min kollega kom på lunch tidigare under veckan och hämtade med sig dem. Härliga färger. Lite tulpaner har även börjat dyka upp på bakgården. Spännande att se vad det blir av dem.


Nu skall det bli vila med en stickning i handen och eventuellt en promenad i vårsolen för att plocka lite vide. Förmiddagen spenderades på ett härligt barnkalas. Det bästa med dagiskalasen är att mammorna alltid är medbjudna. Så vi sitter i köket och snarvlar medan barnen leker omkring. Tur att det är många barn i gruppen. Snart är det även min tur att bjuda in alla, men frågan är vart. Tösen fyller fem nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...