lördag 11 april 2015

Härlig vårdag

En sväng in till HelsingforsDet är helt för sällan man tappar in sig i stan med alla turister. Härligt då Finland tycks vakna då solen skiner. Plötsligt hittar alla ut och det åker en massa cyklar förbi en överallt. Terrasserna fylls med glada människor som hittat ut ur sina hus.

Åkte in till stan med metro. Blir så sällan av att fara in till stan hela familjen att mina barn knappt sett en spårvagn eller metro senaste halvåret. De var riktigt nöjda då de gnällt en längre tid om att få åka metro. Vid kyrkan väntade vi på skjuts, så barnen klättrade upp och ner på trapporna och njöt av samma som så mången annan. Visst är vår domkyrka vacker.Vi åkte ner till stranden till Café Ursula och åt soppa och drack lite varmt. Det var en hel del svalare vid havet, så vi fick vira in oss i lite filtar. Laxsoppan var riktigt god och mockakaffen självklart med. Synd att man så sällan åker in fast man fick parkeringsplats invid. Glad för att man har vänner som lockar bort oss från husprojektet :)

Gillade seglet och lamporna i taket på caféet. Fåglarna gillade dem med, så de satt där och spanade efter något ätbart. Oväntat modiga var de, så personalen fick raskt samla in allt för att inte ha allt för fräcka gäster.Vi promenerade även till en härligt stor park i strandkanten av Eira. På vägen klättrade barnen upp och ner på berg och murar. En massa vimmel av människor som satt som sardiner i hopp om ett glas, en stol och lite sol. Bland vimlet sprang kandidater och delade ut sina broschyrer inför kommande val. Själva parken är alldeles härlig med en fin klätterställning och en massa annat roligt. Barnen njöt tills de var så trötta att de låg på varsin krokodil och vilade. Jag fick pröva mina nya solglasögon och min nya parkrock. Bra att ha en mörk med huva som man kan dra på sig när man far ut med barnen och leker.Mera sådana dagar tack. Fast nu är man helt slut av all frisk luft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...