torsdag 23 april 2015

Oljepannrummet: Det dröjer...

I över tre veckor har vår jordvärmepump stått på gården. Egentligen är den inte vår pump, då de lovat hämta en annan. Hittills gick servicen jätte bra, men nu när det klåpat verkar de inte klara av att få jobbet slutfört.

Det har dock gett min man en chans att fixa på pannrummet, som skall bli torkrum och förvar om jag får min vilja igenom. Han knackade lite på ytorna och märkte att det lossnade tunna skivor. Hela rummet var täckt med bitumen som sedan täcks med betong. Inget satt riktigt fast. Bituminen har varit bra för att försäkra att ingen olja rinner i marken, men nu behövs det inte mera.



Nu har golvet fått en jämn yta och bitumenen är bortslipad. Två väggar har även fått en ny yta. Allt är inte färdigt, men det punkterna där jordvärmepumpen kommer är färdiga. Bara sista delen från oljepannan burits ut kan resten av golvet lagas.



 Nu väntar vi med spänning på hur länge det tar att hämta en ny pump och installera den. Hoppeligen inte allt för länge för de förstör ganska effektivt gården och det skulle vara skönt med en lång, varm dusch. Nu tar vattnet slut halvvägs. Det fina med att ha köpt servicen är att vi inte står för att de klåpat, så vi får en större vattenboiler utan extra kostnad. Ser fram emot att fylla ett badkar med värme. Men, det tar länge ännu tills dess. Åtminstone med den här takten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...