torsdag 30 april 2015

DIY: Ommålade möbler till gossens rum

Det svarta ökar


Då kalaset närmade sig och mitt ork att se på lakan stickande fram ur skåpet tog slut tvingade jag gubben till Ikea. Efter flera misslyckade försök hittade vi äntligen en skåpdörr som fanns att få då vi kom till butiken. En svart dörr i samma stil som våra rumsdörrar och köksskåp. Svart för att vara lite mera pojkaktigt. Ännu saknas handtagen, som gärna skulle få vara grova och svarta.


 Men, skåpen såg ju rätt ensamma tu fast sängen och överkastet var svart. Då vi bar in gossens bord hade jag redan bestämt mig för att måla om benen i svart. Nu blev det fart i mig, så under veckan målade jag borde tre varv och skruvade ihop det en morgon.


Stolarna passar inte alls in, så hoppas på att hinna köpa två likadana stolar som våra kökstolar, så att barnen kan sitta tillsammans. En stund får ännu de här duga. Är lite rädd att de slutar sälja stolarna, så borde egentligen inte vänta för länge. Köpte även en liten roskis  för soporna i svart från Biltema, så att barnen hoppeligen kan städa efter sig då de pysslar. Leksakslådorna vi byggt av gamla vinlådor får hållas den färgen de är.


Målade även om gossens kärra på hjul. Den har enmassa tågdelar i sig. Lådan hade jag även planerat måla, men inte kunnat bestämma mig för färgen. Nu målade jag utan att fundera. Först var jag missnöjd, men nu tror jag att jag är nöjd ändå. Den blev bättre då den fylldes och det vita inte var så framträdande. Målade utsidan med spraykanna, så att träet lite skall synas igenom. Den inre ytan utsetts för mera slitage, så den målade jag med penselfärg för möbler.


Alltför inrett är ju inte gossens rum, då det känns som om alla möbler är inklämda runt hela rummet. Men, tyvärr har vi inte riktigt alternativ, då det behövs en hel del utrymme för leksaker och annat. Hyllan är nu full med en massa av mina pysselsaker, men i framtiden lär gossens egna saker hitta dit. Orkar inte städa upp hyllan, då jag inte ännu får innehållet på rätt ställe. Får ta i tu med det bara hobbyrummet i källaren är färdigt. Sen får man se ifall vi kan sätta bort byrån.

En klocka har gossen även fått i svart. Den är från Ikea. Roboterna har barnen fått av sin farbror som lagat liknande åt alla barn i släkten. Tavlorna har inte ännu hunnit upp, då jag inte bestämt mig vart de ska komma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...