tisdag 4 december 2012

Domherrar

Då tösen älskar fåglar har vår julen blivit en fågeljul. Redan förra året hade vi domherrar i granen. Nu vaktar en Iittalas domherre våran adventsljusstake. Fågeln har jag fått av min moster och den burkar övriga årstider vakta våra fotografier i vardagsrumshyllan. Har snart bränt hela första ljuset i ljusstaken, så det lär gå många ljus i år.


Dessutom har vi hunnit pyssla decembers första julpynt med tösen. Ritaden en modell av lite kartong och så fick tösen rita linjerna på svart papper. Hon klippte även en fågel, men efter att hon i misstag kapat huvudet av en, ville hon inte fortsätta. Istället fick hon limma det röda pappret på fåglarna och hänga upp den på fönstret. 

Det börjar äntligen kännas som jul och det lockar att pyssla lite då gården är full med snö. Tösen har så sett fram emot att få leka med snön och stått med spaden i handen varje gång man sett snöflingor falla. Är sååå glad att vi har en bakgård, för med två barn har det nog varit en stor hjälp. Lillgossen har varit mycket snorig, så jag har varit tvungen att vara inne med honom. Tur nog har tösen varit förstående och ändå gärna varit ute ensam. Ibland är hon ensam på gemensamma gården, men oftast leker hon på år egen gård och knackar med jämna mellanrum på fönstret för att berätta något. Även om vi har en massa grejer att fixa på vårt kommande hus, hoppas jag att snabbt få något roligt åt tösen till gården, så att hon även där skall trivas ensam på gården vid behov.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...