onsdag 5 december 2012

Vinterkyla och vinterstövlar

Smög försiktigt ut i morse, för att inte väcka barnen. Hade en kundträff i centrum, så klädde snabbt på mig det jag valt kvällen innan och tog på mina nya Ecco-stövlar jag fått i förtida julklapp av min man. Men, usch vad det var kallt. Hade nog varit bra att ta en liten extra halv minut med i morgonrutinen och se på termometaren. Då jag tog en liten omväg på morgonen har jag stått på många olika hållplatser och frusit. Skorna fungerade dock jätte bra. Fötterna var nog det enda som inte frös.


Då jag kom till kunden fungerade varken mina fingrar eller min penna. På hemvägen köpte jag med en kopp kaffe (som jag plötsligt börjat dricka och i otroliga mängder dessutom). Det hjälpte massor, så jag klarade till och med av att sticka i bussen. Försöker alltid ha något projekt som man kan plocka med i handväskan vid behov. Nu är det projektet en Hello Kitty -mössa åt tösen. Tösen såg en ful variant i en klädbutik, så tänker göra en egen lite snoffsigare och lite varmare. Samma bekanta merinoull-silkegarn i bruk.


Då jag engång var i stan passade jag på att besöka Eurokangas. Den är mycket bättre i Helsingfors, men så är den åtminstone dubbelt större och har därav en hel del mera tyger för kläder. Dessutom tycker jag om att de har personal som är specialiserad på antingen klädsyende eller inredning. Köpte två olika trikåtyger. Det gråa tyget, var ett förmånligt tyg av naturmaterial (ylle, viskos och lite elastan). De hade fått den dagen innan och det var redan nästan slutsålt. Tänker sy en klänning av det. Det andra är ett grått pepita mönster. Vet inte ännu om det blir en klänning eller kjol.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...