lördag 6 juli 2013

Husprojekt: Vardagsrummet del 2

Rivet och mera rivet. Vi har nu en lave på gården som skall fyllas med väggar och golv. Sovrummet och vardagsrummet skall rivas under närmaste dagar och isoleringen flyger ut i samma väva. Ingen sugbil blev det alltså.

Vardagsrumsgolvet börjar se putsat och fint ut. Man ser hur hela golvet är en enda berg-o-dal bana, då det sjunkit ihop. Så kändes det även då man gick på parketten. Betongen under är sprucken och bör fixas precis som i köket. Inte konstigt att taket rasat ner, då det lutat på en batting som stod rakt mot golvet.



Väggarna är även rivna från vardagsrumssidan. Lite vägg finns det ännu att plocka ner. All vägg kan dock inte ännu tas ner, då taket delvis stöder på det. Vi har en man från Nunnauuni på kommande till huset under veckan för att berätta om sina produkter och vad som krävs för att få en vedspis i vardagsrummet. Då rökkanalen bör fixas färdigt och då betongklumpen som finns färdigt under syns nu, lönar det sig att be om informationen nu, även om vi inte vet exakta tidtabellen för beställande av brasan.



Vi hoppas på att ha den nya betongen laggd före vi flyttar in. Radonrör tänkte vi dra för säkerhetsskull, då det inte kostar mycket. Dessutom skall det läggas grus under hela golvet för att minska på eventuell fukt. Resten gör vi medan vi bor där ifall inte planen ändras igen...

Nästa som rivs är sovrummet som finns bakom dörren på bilden. Återkommer med bilder om några dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...