söndag 27 januari 2013

Husprojekt: Västra sovrummet del 1

Precis som lilla sovrummet, är barnens sovrum i 70-tals delen av huset och har därmed samma förändringar framför sig. Golvet, väggar, tak och el, allt skall bytas. In i rummet skall tre 60 cm djupa PAX klädskåp. Plastgålvet byts ut till ekparkett. Allt det här skall göras före vi flyttar in. Senare skall även fönstret bytas ut.

Till skillnad från det lilla sovrummet hängde taket ganska synligt, så det var det första som öppnades.Som vi anat var det ändå i ganska bra skick. Några små läkage har det varit någongång, men inget destu värre.


Dessutom har min man börjat riva bort plastmattan. Då mattan såg ut att vara fastlimmad i spånskivor med något asbestbaserat lim var det lättast att ta bort skivorna i samma väva. Under skivorna fanns det träplankor och under dem battingar och isolering. Isoleringen ser ut att vara i bra skick, även om den är väldigt dammig. Den kan eventuellt bytas, men det är inget måste.



Mot bakre väggen stod även ett mörkbrunt skåp som naturligtvis tagits ner. Bakom var ett extra lager tapet. Roligt att se en del av husets historia.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...