onsdag 30 januari 2013

Husprojekt: Södra sovrummet del 2

Var på kvällen med min pappa och hjälpte lite med rivandet och städandet efter allt rivande. Min man har rivit ner alla skivorna från mellanväggen mellan de båda sovrummen i 70-tals delen. Tanken är att bygga om den helt och hållet för att bland annat få takets fuktspärr att fortsätta hela vägen över båda rummen.


Ikväll revs även ner väggen mellan klädrummet och lilla sovrummet. Såg fram emot att se hur det påverkar rummet för att kunna göra beslut över väggens framtid. Bara vi försäkrar oss om att battingarna emellan går att ta bort skall väggen rivas. Tanken är att förstora rummet, så att kläderummet faller bort. Därmed kan inte lilla sovrummet egentligen kallas mera lilla sovrummet. Får se om jag nu i efter hand får ändra på följetångens namn. Skall även uppdatera bottenplanen.



Min man har även öppnat lite upp en del av ytterväggen. Där hittades en lokal fuktfläck. Det har sipprat in små mängder fukt på ett väldigt litet område. På basen av bilder här hemma hittades dock orsaken snabbt, nämligen vattenrännan som går rakt utanför. Efter att det öppnats torkade det snabbt upp.


Golvet kommer att lagas om. Det nuvarande är byggt ihop av väldigt korta stumpar, så något lite längre kommer att ersätta dem. Det lite oväntade är att golven i rummen bredvid varandra har olika isolering. Det lilla sovrummet verkar lite som om det skulle ha isolerats med lite det som hittats. Bra har det dock fungerat hittills. Vi har även köpt parketten som kommer ovanpå. Det blev en kompromiss med den mörkare parketten och ljus klinker i tamburen. Delvis påverkades beslutet av att ytan på alla riktigt ljusa parketter var grövre.



Taket får troligtvis bli som det är. Eventuellt sätts någon golvplanka i taket för att lappa tomma hål. Taket har även byggts av restplankor, men fungerar bra som det är.




1 kommentar:

  1. Jätteroligt att du skriver om hur projektet framskrider. Ni har hunnit göra mycket redan

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...