fredag 25 januari 2013

Husprojekt: Södra sovrummet del 1

Lilla sovrummet kommer de första åren att vara vårt något trånga sovrum. Senare, bara resten av huset är "färdigt", blir det gossens rum. Planen är att få det här rummet färdigt före 4.4. då vi flyger ut från vårt nuvarande hem.




Rummet är i tilläggsdelen, så det är byggt på 70-talet. Det är i ursprungsskick med tunna fönster, en tapet på spånskiva, slitna takskivor och en plastmatta. Ytorna skall alla förnyas genast före vi flyttar in. Det blir vit träpanel i taket, parkett (bara vi valt den) och gipsskivor på väggarna. Väggarna vill jag ha beigemålade eller vita. I rummet kommer vi att få instuvat vår säng med nattduksbord, men inte mycket annat. På bakväggen blir det PAX-klädskåp från Ikea, men djupet på dem har vi ännu inte bestämt. 40 cm djupa är praktiska för vikta kläder, men 60 cm djupa passar bättre för kläder som skall hänga på hängare. Då vi har ett klädrum bakom väggen kan det hända att 40 cm räcker.


Under ytan kommer det även att behövas lite nytt. Elen skall lagas om och isolering bytas ifall den har fukt. Ifall taket har fukt i sig bör även paffen bytas. I samma väva skall även kanaler för luftväxling dras till tamburen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...